3 essentielle råd til et sundt hår

Damefrisor aarhus

Håret er en rigtig stor del af mange kvinders identitet, og hårets sundhed og styrke har stor betydning for det samlede udtryk. Du kan selv gøre meget for at pleje og styrke dit hår, men nogle af de ting, som før er blevet set som nødvendigheder, gør faktisk mere skade end gavn på dit hår. I junglen af gode råd og vejledninger, som findes mange steder på nettet, kan det være svært at skelne mellem, hvad der er gode råd og mindre gode råd. Derfor har vi her samlet tre essentielle råd, som kan hjælpe dig til at få et sundt hår.

Besøg frisøren, det giver et stærkere hår

Det kan måske virke lidt underligt, at jævnlig klipning af håret kan være med til at give et stærkere hår. Selvom det er en skrøne, at håret vokser hurtigere, når spidserne bliver klippet jævnligt, kan der være noget om, at klipning er godt for håret. Hvis håret ikke bliver klippet, vil spidserne spalte og i sidste ende knække af. Selvom håret ikke vokser hurtigere, så vil det hår, der vokser ud, være sundere og tykkere, og i længden vil håret også blive længere. Specielt hvis spidserne bliver klippet hver tredje eller fjerde måned.

Du kan selv vælge at klippe dit hår, men ofte giver det et bedre resultat at besøge en professionel frisør, fordi de kender de rette teknikker til at klippe håret. Du finder en damefrisør Århus, København, Odense og mange andre byer rundt omkring i landet.

Pas på med shampooen

I mange år var det kutymen at vaske håret med shampoo hver dag. I dag er der dog ikke mange frisører og andre fagfolk, der anbefaler at bruge shampoo, hver gang du er i bad. Tværtimod så anbefales det kun at vaske håret 1-2 gange om ugen, for at beskytte de naturlige olier i hovedbunden, som er med til at give et sundere hår. Derudover har de produkter, du anvender i hovedbunden, også rigtig stor betydning for dit hårs kvalitet og sundhed.  Du kan med fordel anvende en mild shampoo, der giver fugt til håret, ligesom en god balsam kan være med til at styrke og forsegle hårroden.

Tænk over din livsstil

Det hår, der vokser ud, er også et resultat af den livsstil, du fører dig, og den kost du spiser. Lige meget hvor mange hårprodukter du køber, vil det bare være en lappeløsning, hvis din kost ikke giver håret de nødvendige næringsstoffer. Håret henter nemlig sin næring fra den mad, vi spiser, så har du udfordringer med dit hår, kan et godt sted at starte være at se på håret. Især fedtsyrer, vitamin A, C, D og B12 er vigtige for hårvæksten og kvaliteten på håret, ligesom kobber, selen og biotin også er vigtige. Får du ikke nok gennem din kost, kan et målrettet tilskud være en løsning til at give håret de nødvendige fedtstoffer og vitaminer.

Med disse råd er du godt på vej til et sundere og stærkere hår. Du kan altid tilføje flere komponenter, men dette er nogle af de vigtigste byggesten for, at dit hår kan shine lige præcis, som du ønsker det.