Få et blændende smil – 3-trins guide

Alle drømmer om et blændende smil. At se folk tabe kæben, når man blotter den kridhvide perlerække. Det er dog langt de færreste, der fra naturens side er velsignet med så fantastisk et tandsæt, som man godt kunne tænke sig, og nogle kan sågar have et smil, de er kede af at vise frem. Heldigvis er der i dag en lang række muligheder for at gøre noget ved sine tænder. Der findes naturligvis et hav af dyre og voldsomme behandlinger, som kræver dybe dyk i lommerne, men der findes også mange mindre ting, som du kan gøre helt selv, som kan gøre en kæmpe forskel. 

 

Tag nu til tandlægen

For nogle er det en fast årlig ting, men for andre kan det være en sjældenhed. Rigtig mange voksne danskere glemmer nemlig at tage til tandlægen, og det kan resultere i tandskader, som først opdages meget sent. Der kan være mange grunde til ikke at gå til tandlægen. Nogle er måske bange for tandlæger, andre er bange for, at det bliver en dyr fornøjelse. Nogle synes endda bare, at det er besværligt, selvom alle mindre samfund har deres egen tandlæge i dag. Du kan finde en tandlæge i København, i Tilst eller en tandlæge nær Bagsværd. Uanset hvor du bor, så er der en tandlæge lige om hjørnet. 

Selvom det kan være dyrt at tage til tandlægen, kan et årligt besøg i længden være billigere end at vente, til du har ondt og skal have en kæmpe rodbehandling, som er meget dyr. Tandlægerne kan også hjælpe dig med gode børsteteknikker eller gøre dig opmærksom på, hvis du misligholder dit tandsæt. Du kan på den måde få vejledning til, hvordan du bedst passer på dine tænder.

 

Køb den rigtige tandpasta

Det kan være fristende, når man mangler tandpasta, bare at købe den billigste eller den, der lige er på tilbud i den pågældende uge. Du bør dog være opmærksom på, at ikke alle typer tandpasta passer til netop dine tænder. Det kan være, du har brug for en tandpasta med whitening effect. Det kan også være, du skal bruge en mod sart tandkød. Spørg din tandlæge efter den bedste tandpasta til dig. 

Det er også vigtigt i forbindelse med valg af tandpasta, at du er konsekvent. Hvis du skifter tandpasta hele tiden, kan det resultere i blister og andre ubehagelige tandkødsirritationer, og det vil du jo helst være fri for. 

 

Kvit smøgerne

Det bør du faktisk, uanset om du vil have flottere tænder eller ej, men nu tager vi den lige med. Rygning kan have virkelig stor effekt på dit tandsæt og din mund generelt. Hvis vi udelukkende fokuserer på munden, så er det helt sikkert misfarvningen af tænderne, der er det største problem. Dine tænder bliver gule og hærgede af al den røg og nikotin, og dit tandsæt vil se ud derefter. 

Hvis du dog er fast besluttet på at holde fast i den dårlige vane, så er tandhygiejne desto mere vigtigt for at opretholde et tandsæt, der ikke minder om dronningens. Få halvårlige tandrensninger ved tandlægen og børst dine tænder grundigt med beskyttende og blegende tandpasta. Forhør dig også hos din tandlæge om flere tiltag, du kan gøre i din hverdag.