Hvilken hårfjerning passer bedst til dig?

Alle kvinder har ret til lige præcis den kropsbehåring, de har lyst til. Nogle kvinder har det bedst med at lade alt gro og helt modsat deraf, fjerner nogle kvinder hår overalt på kroppen. Midt imellem er der dem, der fjerner noget og lader andet gro. Hvis du befinder dig på den del af spektret, hvor der indimellem skal noget hårfjerning til, ved du også, at hårfjerningsjunglen er svær at navigere i. I denne artikel følger der beskrivelser af forskellige måder at fjerne hår, så du kan tage stilling til den bedste hårfjerning for dig. 

Skrabere og voks 

De mest manuelle og “traditionelle” metoder for fjerning af hår er formodentlig barbering og voksning. Disse måder at fjerne hår på er stadig meget udbredte og effektive. Når man bruger en skraber, skæres hårene tæt ved roden og man har selv relativ stor kontrol og bestemmelse over barberingen og dens omfang. Dog er der en risiko for at skære sig eller efterfølgende at opleve indgroede hår, hvilket indimellem også har noget af gøre med din huds sensitivitet. Man kan også få fjerne dine hår med voks, enten derhjemme eller ved en professionel. Her fjernes hårstrået med rod på en mere smertefuld måde, men resultatet holder længere. 

Hårfjerningsmaskiner 

I modsætning til skrabere og voksning findes der de automatiserede metoder for hårfjerning. Heriblandt er der barbermaskiner, hvoraf der efterhånden findes et væld af muligheder. Man skal derfor tage stilling til udformning, funktioner og sikkert også andre ting, men med denne bliver det nemmere blot at trimme hår. Ligesom med den manuelle skraber kan man opleve indgroede hår, men dog lidt mindre risiko for at skære sig. Det er også en mulighed at bruge en epilator, som tilsvarende river håret ud med rod. Dette betyder igen et resultat, hvor hårene tager længere om at vokse tilbage. Find din nye epilator her, hvis du synes, at det lyder som den optimale hårfjerningsmetode for dig. 

Alternativ hårfjerning og supplerende pleje

Der er forskellige ting, der afgør hvilken hårfjerningsmetode, der passer dig. Dette er typisk din hudtype, om du har tid og overskud og hvad du har budget til. De nævnte metoder er de mest udbredte, fordi de er let  tilgængelige og let anvendelige. Hvis du vurderer, at du har brug for noget mere “heavy duty”, kan du forsøge dig med professionel laserbehandling, som resulterer i permanent hårfjerning. Denne løsning er typisk dyr, hvorfor der kommet apparater til laserbehandling af hår til hjemmebrug på hylderne. Her er resultaterne dog varierende. Du kan prøve dig frem med de forskellige hårfjerningsmetoder, men du skal også huske, at en hårfjerning bliver god af optimal opfølgende pleje.