Overvejer du permanent makeup? Her er hvad du skal vide

Permanent makeup er en kosmetisk tatoveringsteknik, som ikke går dybt ned i huden. Det kan være smart at gøre brug af, eftersom man ikke behøver at bruge lang tid foran spejlet, inden man skal ud ad døren. Der findes mange former for permanent makeup og mange behandlingssteder, hvilket betyder at det kan være svært at navigere rundt i. Derfor kommer der her nogle ting du skal vide, før du vælger at gøre brug af permanent makeup.

Hvilke muligheder har du?

En ting du kan få lavet er permanente bryn, hvilket er smart til dig, som ikke gider at bruge tid til på at lave bryn om morgenen. Det bliver lavet med en metode, kaldet for microblading, som er den mest sikre metode indenfor permanent makeup. Dine bryn vil blive tegnet som hårstrå, og laves både manuelt og med en maskine. Selvom det er permanent makeup, kan de også laves naturlige efter dit ønske, så du kan få lige præcis de bryn du ønsker. Der er også mulig for at få lavet andet end permanente bryn, for eksempel læber og eyeliner.

Hvad skal du være opmærksom på?

Hvis du skal have lavet permanent makeup, er det vigtigt at vælge et sted, der gør brug af EU’s godkendte pigmenter, og som gør brug af det rigtige udstyr. Derimod er det også vigtigt at vide at pigmenterne, der bliver brugt til permanent makeup, falmer med tiden. Derfor skal de friskes op indenfor 1-2 år, alt efter hvad du har fået lavet. Permanent makeup er ikke ligesom en tatovering, noget som du har resten af livet. Dette betyder at hvis du ikke længere ønsker din makeup permanent, skal du bare stoppe med at få lavet opfriskning. Hvis du har fået lavet permanente bryn, skal du være opmærksom på, at de vil få et rødligt og gråligt skær, når de falmer.