5 ting du altid bør have i dit klædeskab

Enhver garderobe er ligesom smagssammensætningen i et godt måltid. Den er bygget op om gode faste ingredienser, der er basis for de fleste retter. Kunne du forestille dig et køkken uden olivenolie, krydderurter, rødvinseddike, honning eller salt? Nej, vel?

Det samme gør sig gældende, når du skal skabe en sammenhængende garderobe. “Basisingredienserne” er nødt til at være på plads med lækre kvalitetsitems, hvorefter dine beklædningsdele kan kombineres på kryds og tværs og skabe utallige looks.

1. De uundværlige jeans

Ja, det lyder måske som barnelærdom, men man skal bare ikke kimse af vigtigheden af et par virkelig gode jeans, der har den helt rigtige pasform. Der findes mange forskellige former for jeans, alt efter om du eksempelvis er til skinny jeans eller jeans med brede ben. Gå efter dem, der flatterer din kropstype.

2. En hvid skjorte

Synes du, at hvide skjorter lugter af jobsamtale i 00’erne eller lidt af perlehalskæde og overklassemormor? Så tager du helt fejl! Den hvide skjorte er et alsidig stykke beklædning, der kan bruges til mange anledninger. Brug den f.eks. med en læderjakke og kombinér det feminine med en lidt rå kant.

3. Den lille sorte

Udtrykket ”den lille sorte” blev introduceret af Coco Chanel tilbage i 1926, og begrebet dækker over en lille knælang kjole, der kan bruges til mange forskellige anledninger. Derfor er den lille sorte et must-have i klædeskabet – og gerne i et klassisk snit, der udstråler elegance. Det går man aldrig galt i byen med.

4. Et par tidløse stiletter

Stiletter kan bare noget helt særligt! Der sker bare et eller andet med vores holdning, når vi hopper i et par lækre stiletter og kommer lidt op i luften. Og man føler, man får ben, der virker endeløse. Du kan bruge dem til hverdag og til fest – alt efter hvor udholden du er!

Sørg for at investere i et par stiletter, der sidder godt omkring din fod og støtter den. Der er ingen grund til at få skader på foden på grund af et par forkert tilpassede sko.

5. En lækker læderjakke

Ja, det er måske ikke alle, der føler, at de kan slippe af sted med en læderjakke. Men en læderjakke har bare en fantastisk evne til at give dit look kant. Så vær ikke bange for at prøve dem af. Du behøver jo heldigvis ikke gå all in på nitter og frynser i dit læderjakke-look, men der findes efterhånden så mange modeller, at du sagtens kan finde varianter, der både er feminine og rå og som komplementerer resten af indholdet i netop dit klædeskab.