3 måder at drive rotter fra hjemmet på

3 måder at drive rotter fra hjemmet på

Det er aldrig sjovt at opleve rotter i hjemmet. Rotter har ofte opholdt sig en masse beskidte steder, når de træder ind i dit hjem, hvorfor de også ofte tager en masse bakterier med sig.

Man kan tage flere forskellige metoder i brug, når man ønsker at drive rotter fra hjemmet. Vi har samlet de tre mest anvendte metoder her, så du kan vurdere, hvad du skal gøre, når dyret “rotter sig sammen” for at invadere dit hjem.

Lok rotten i en rottefælde

Dine tanker føres måske tilbage til Tom og Jerry, hvis vi nævner rottefælden. Rottefælden kan dog være yderst effektivt – men der er ingen garanti for det.

Det er nemlig ikke altid, at rotterne dør, når de går i fælden. I nogle tilfælde har folk oplevet, at det i stedet for lykkedes rotten at stikke af med fælden og i stedet for falde om og dø et sted, hvor du ikke kan finde den – men måske lugte den ..

Dræb rotten med rottegift

At slippe af med rotter ved at dræbe dem med rottegift er måske stadig den mest anvendte metode inden, når det gælder fordrivelse af rotter i hjemmet.

Ulempen ved rottegift er dog det samme som ved rottefælden: Rotten kan stikke af fra stedet, hvor fælden eller giften er placeret og dø et andet sted, hvor den med tiden vil komme til at lugte fælt.

Du kan endda blive bedt om at underskrive en erklæring på, at du er indforstået med lugtgenerne, hvis du får en skadedyrsbekæmper ud for at lægge gift i huset.

Skræm rotten væk med gnaversirenen

En gnaversirene er den moderne metode til at slippe af med skadedyret på. Gnaversirenen udsender en ultralyd, som sender rotterne på flugt.

“Åh nej – skal jeg så kunne fordøje lyden af et konstant larmende instrument?” Tænker du måske nu. Men det smarte ved ultralyd er netop, at lyden er for høj til, at den kan opfattes af mennesker. Den generer derfor kun de, der ikke hører hjemme i huset!

Det smarte ved gnaversirenen er det åbenlyse: rotterne forsvinder, uden du skal bekymre dig om, om der opstår efterfølgende væmmelige lugtgener.