At være grønt er in – hvad kan du gøre?

Det er mere eller mindre blevet en trend at leve en grøn hverdag for at gøre miljøet en tjeneste. På den måde kan man sige, at det er en af de bedre trends, der har været at finde på tværs af verdenen i den seneste tid. Ifølge de fleste eksperter kræver det en indsats fra os alle, hvis klimaet skal reddes, og det begynder altså også at være sidst kald, hvis det skal lykkes. Derfor kan du herunder få nogle tips til, hvordan din hverdag kan blive grønnere.

Grønnere transport

Når du skal forlade dit hjem, og turen ikke bare lige er på et par hundrede meter, har du brug for at transportere dig på en anden måde end gåben. Og der er desværre rigtig mange transportmidler, der ikke er særligt gode for miljøet.

Det bedste alternativ er, hvis du kan tage cyklen – men medmindre du er topatlet, er der jo desværre nogle grænser for, hvor langt cyklen rækker. Når det kommer til elbiler, kører elbiler generelt mere grønt end andre brændstofdrevne biler. Hvis økonomien er noget af det, der skræmmer dig ved en elbil, kan du altså også købe en elbil brugt, hvilket er lidt billigere end at købe den fra ny.

Genbrug gør faktisk en forskel

Du har måske lagt mærke til, at genbrug er gået hen og blevet en trend, og det gælder særligt, når det kommer til tøj. Men der er meget mere til genbrug end bare at være trendy, og det går altså også noget længere end bare til tøj.

Når du genbruger noget, hvad end det er et stykke tøj eller et bord, er du med til at sikre, at produktionen sænkes – sådan indirekte i hvert fald. Produktion af alle slags er hårdt for klimaet, så genbrug er helt klart en positiv måde at handle på.