Det er nemt at lease en bil

Når du leaser en bil, svarer det til at leje den. Ligesom du kan bo til leje i stedet for at eje din bolig. Ved bil leasing har du brugsretten over bilen og er ansvarlig for vedligeholdelse og service. Du betaler en månedlig leasingydelse præcis som husleje. Service er inkluderet i prisen, men du skal holde øje med, hvornår du runder fx 15.000 km. og så bestille serviceeftersyn.

Der er den fordel ved bil leasing, at du får budgetsikkerhed. Du kender den månedlige udgift og står ikke pludselig med en stor regning for en reparation. Du har også mulighed for at skifte bil lidt hyppigere, hvis du kan lide at prøve noget forskelligt.

Der er flere former for leasing

Det mest almindelige i private forhold er operationel leasing. Her afleverer du bilen tilbage, når perioden udløber. I mange selskaber forpligter du dig for det første år, herefter kan du aflevere bilen tilbage. Nogle tilbyder også, at du kan overtage bilen på et givent tidspunkt i aftaleforløbet, men det varierer fra selskab til selskab.

Herning er en kendt bil by, og søger du efter bil leasing, så kan det være et godt sted at starte søgningen. Du kan også søge på nettet, og du kan få svaret på leasing her.

Kom godt fra start

Der er nogle centrale ting, du skal overveje, inden du leaser en bil. Du skal nogenlunde kunne beregne, det antal kilometer du kører om året.

Herefter kan du sammenligne bilerne og selskabernes tilbud om serviceaftaler. Se særligt på 1. rate hvor der kan være en større eller mindre udbetaling. Omkring serviceaftaler skal du være opmærksom på, hvor meget der er inkluderet. I leasing til private skal du ofte betale dæk ved siden af. Men det er lidt forskelligt, nogle steder er der en lånebil inkluderet, når du er på værksted, andre steder er der ikke.