Disse haveprojekter kan du gå i gang med næste forår

Savner du allerede at bruge tid ude i din have? Og er du allerede begyndt at overveje hvilke haveprojekter, du skal i gang med næste forår? Hvis du elsker havearbejde og solrige timer i din have, er der ikke noget at sige til, hvis du higer efter forår og sommer.

Dog kan du bruge din vinter på at planlægge hvilke haveprojekter, du vil gå i gang med, når du kan.

Byg en ny terrasse i din have

Når du skal overveje, hvilke haveprojekter du vil i gang med, skal du tænke på, hvad du synes mangler i din have. Hvis ikke du allerede har en terrasse, kan du overveje at bygge sådan en.

Når du har en terrasse, indbyder det nemlig til, at du bruger endnu flere timer i din have. Du får et sted at sætte dig hen, når du vil nyde din frokost, samle din familie til en grillaften eller drikke kolde drinks med dine venner.

Hvis du vil springe ud i at bygge en terrasse i din have, skal du først og fremmest finde ud af, hvor stor den skal være. Derudover skal du på jagt efter de nødvendige materialer og værktøjer. Hvis ikke du har mod på at bygge din terrasse selv, kan du kontakte en tømrer, der kan hjælpe dig.

Lav din egen køkkenhave

Der er noget helt særligt over at kunne gå ud i sin egen have og høste diverse friske afgrøder. Hvis du drømmer om at kunne gøre det, kan du lave din egen køkkenhave. Det kræver ikke ret meget, men til gengæld er det rigtig lækkert, når du kan høste din egen frugt og grønt.

Hvis du vil lave en køkkenhave, skal du udvælge et sted i din have, hvor du kan grave ud til den. Det er en fordel, hvis det er et sted, der ikke ligger alt for langt væk fra dit hus, så du nemt kan gå frem og tilbage mellem dit køkken og din køkkenhave.

Når du har gravet ud til din køkkenhave, kan du fylde den med harpet muld og plante alle de afgrøder, du gerne vil have. Det kan være alt såsom gulerødder, rødbeder, løg, salat, ærter m.m.

Skab en hyggekrog i din have

Din have skal være et sted, hvor du kan sætte dig hen, når du trænger til at slappe af eller koble fra. Derfor er det oplagt at lave en hyggekrog et sted, hvis ikke allerede du har det. En hyggekrog er et sted, hvor du bare kan sidde eller ligge og nyde det gode vejr.

Du kan f.eks. lave en lille terrasse af fliser bagerst i din have, hvor du sætter et par liggestole. Du kan også hænge en hængekøje op. Hvis du pynter op med flotte krukker med blomster i og et par lanterner, er du sikker på at skabe en rigtig hyggelig stemning.

Det er sådan et sted, du kan sidde og lytte til en podcast eller læse en bog.