Sådan kommer du nemt i gang med haveprojektet

Hvordan kommer man lige i gang med sit haveprojekt? For mange er haven et uoverskueligt sted at gå i gang med at renovere. Dog er det faktisk nemmere, end det måske ser ud. Læs med her i denne artikel og find ud af, hvordan du nemt kan komme i gang med haveprojektet. Så kan du se frem til en smuk have til den kommende sommer.

Start med terrassen

Det første du skal gøre, når du gerne vil have en fin have er at lave terrassen. Terrassen er ofte det, som skal ligge helt op ad huset, og derfor er det også det oplagte sted at starte. Her handler det især om at finde ud af, hvordan du gerne vil have stilen til din have skal være. Skal det være moderne og stilrent med fliser? Eller er du mere til det organiske med en terrasse af træ? Hvis du er til fliser, kan du finde et godt udvalg af netop disse på linket her. Selvom det kan virke uoverkommeligt, er det faktisk slet ikke så svært at lave sin egen terrasse af fliser, hvis man blot lige bruger lidt tid på at sætte sig ind i tingene. Så er du allerede et step tættere på at have skabt lige den have, du går og drømmer om.

Hvilken hæk skal du have?

Det næste du skal gøre, når du gerne vil have en fin have er at finde ud af, hvilken hæk du skal have til at omringe haven. Man kan finde mange forskellige typer af hække, og der er mange forskellige grader af dækning, hækkene giver. Her er det vigtigt at huske, at jo mere dækning, jo mindre lys kommer der ind i haven. Så hvis du for eksempel vælger en høj og tæt hæk, kommer der mindre lys ind i haven i løbet af dagen. Det er måske ikke et problem, hvis du har en stor have, men hvis haven er lille, er det faktisk ret meget af dagens sollys, den vil blokere.

Smukke plantekasser

Det næste du skal gøre, når du gerne vil have en fin have er at finde ud af, hvilke smukke plantekasser du skal vælge. Igen findes der her en masse smukke versioner på markedet. Hvis du har valgt en terrasse i træ, er det helt oplagt, at du også vælger nogle plantekasser i træ, som matcher til terrassen så. Hvis du modsat er gået den mere moderne retning, er det helt oplagt at vælge nogle plantekasser i for eksempel beton eller et andet hårdt materiale.

Blomster og spiselige planter

Det næste du skal gøre, når du gerne vil have en fin have er at finde ud af, hvad du skal komme ned i plantekasserne. Skal det være smukke blomster? Eller skal det være lækre spiselige planter, som pryder dine plantekasser? Her er jordbær en god mulighed for begyndere, da de er svære at slå ihjel, hvis man blot husker at vande dem ofte.