Er du træt af at få din cykel stjålet?

Hvis du bor i storbyen, er du sikkert bekendt med fænomenet: cykeltyveri. Ja, faktisk har de fleste i de større byer efterhånden oplevet at få deres tohjulede stjålet eller kender nogen, der har. Og det er da også bare en brandærgerlig situation, når man igen-igen opdager, at ens cykel er blevet stjålet.

Men hvad kan du selv gøre for at undgå, at din cykel bliver stjålet?

Lås din cykel fast

Ja, det virker måske som barnelærdom, men det er altså virkelig vigtigt at investere i en god lås, hvis man gerne vil undgå, at ens cykel bliver stjålet. Der findes mange cykellåse på markedet – både ringlåse, kabellåse, nøglelåse og andet. Men sørg for at gå efter en lås i en ordentlig kvalitet, som ikke bare sådan lige kan brydes op. For så er du lige vidt.

Du kan også købe låse, der er forsikringsgodkendte, og som sikrer låsen mod udboring fra eventuelle gerningsmænd. Disse er særligt svære at bryde op. Og du kan med ro i sindet stille din cykel fra dig på gaden.

Du bør også altid låse din cykel fast til cykelstativet eller lignende anordninger, så den så at sige er fastmonteret. Og gerne i begge hjul for at være på den sikre side.

Tag din cykel med dig

Det er selvsagt umuligt at tage ens cykel med sig overalt. Det ville virke temmelig underligt, hvis klasselokalerne bugnede af cykler. Men overvej, om det ikke er værd at tage din cykel med op i lejligheden om natten, så den ikke skal stå ubevogtet på gaden i de mørke timer, hvor det er lettere at begå tyveri.

Hvis dette kunne være en løsning for dig, men du ikke lige bor i et lejlighedskompleks med en elevator, så hav dette in mente, når du køber cykel. Invester i en cykel, der ikke vejer alt for meget, og som du kan smide på skulderen og løfte ovenpå. Der findes nemlig efterhånden et kæmpe udvalg af letvægtscykler, så det burde være muligt at finde en model, der falder i netop din smag.

Hvis du ikke har mulighed for at tage din cykel med ind i lejligheden, så undersøg om du kan stille den i et cykelskur eller lignende, hvor den er bedre beskyttet.

Tøm din cykel for værdier

Det er let at friste en cykeltyv, hvis cyklens kurv bugner af ting. Tag derfor altid alle genstande med derfra, når du forlader cyklen. Det gælder også tilbehør som lygter eller cykelhjelm, der er guf for cykeltyvene.

Hvis uheldet er ude..

.. skal du hurtigst muligt melde den stjålet til politiet.