Oplev livet

Vi lever i en verden og en hverdag, hvor rigtigt megen af vores tid foregår med at stresse. Vi stresser over mange ting. Det kan være alt lige fra skole til arbejde til knas i forholdet. Mulighederne for pres og stress er uendelige, og det er de, fordi vores muligheder og valg er blevet uendelige. Du skal hver eneste dag tage stilling til et utal af ting og til rigtigt mange ting, som faktisk ikke berører dig synderligt meget, men som du alligevel bliver påduttet ansvaret for. Det kan selvfølgelig være en positiv ting, at nu har vi endelig nærmest alle de valg, man kan have, og vi lever virkelig i et mulighedssamfund, men for nogle kan det altså også blive alt andet end positivt.

Der er ikke så meget at gøre ved den måde, som vores samfund er blevet bygget op på. Der er dog en måde, hvorpå du kan slippe for den store mængde af valg. Du kan gøre op med dig selv, at du fx kun køber printerudstyr fra printerpatroner.dk, at du kun handler i Netto, og at du fra nu af kun vil have tre slags af hvert stykke tøj. Det er måske lidt dramatiske eksempler, men pointerne fra dem er der. Det er nemlig ingen andres valg end dit, om du vil lade valgene og mulighederne stresse dig i stedet for at lade dem komme dig til gode.

Det er dig, der har magten

Det er dig, der bestemmer, det er dig, der bestemmer, om du vil løbe panden mod stress-muren, eller om du vil tage tyren ved hornene og sørge for, at presset ikke rører dig. Det er sindssygt svært at tage kontrollen; hvis det var nemt, ville det jo bare være noget, alle gjorde. Men at det er svært, er ikke ensbetydende med, at det er umuligt. Man ser faktisk generelt flere og flere, der formår at gøre det.

Det, som man skal huske sig selv på, er, at magten er i vores hænder, fordi det nu engang er vores liv, vores beslutninger, vores holdninger, vores muligheder og meget mere. Alt er vores. Derfor er det også dig, der skal sørge for, at du får oplevet livet. Det er der ikke andre, der kan gøre for dig, ligesom der ikke er andre end dig selv, der kan fjerne det ”selvpålagte pres”, som vi efterhånden er blevet rigtigt gode til at lægge på os selv.