Få styr på skilsmissepapirerne (sådan ansøger du om skilsmisse)

Står du overfor en skilsmisse, så er der rigtig mange ting, du skal have styr på. Og lige netop i den situation, er overskuddet der bare ikke, til at holde styr på detaljerne. Følelser og praktik (især hvis der er børn involveret) fylder formentlig det hele, og efterlader ikke meget rum til at sætte sig ind i, hvordan en skilsmisse foregår i praksis. 

Heldigvis er der hjælp at hente hos fx Advokathuset Bredgade, som rådgiver par og familier i forbindelse med blandt andet skilsmisse. De hjælper gerne med at skabe overblikket, så I får taget beslutninger i den rigtige rækkefølge og så I kommer omkring det hele, lige fra indsendelse af skilsmissepapirer til fordeling af boet og afklaring af evt. forældremyndighed. 

Procedure ved ansøgning om skilsmisse

Inden I søger om skilsmisse, skal I normalt være enige om følgende:

  • Hvem skal forsørge hvem? Skal den ene forsørge den anden efter skilsmissen og i hvor lang tid? 
  • Hvem skal bo hvor? Hvem bliver boende i jeres hjem og hvem skal flytte ud?

Når ansøgningen om skilsmisse skal indsendes, kan det foregå enten elektronisk eller ved at printe ansøgningen ud og sende den til Familieretshuset, som har afdelinger i København, Ringsted, Nykøbing Falster, Aarhus, Aalborg, Odense, Ringkøbing og Rønne.

Står du i den situation, at din ægtefælle ikke ønsker at underskrive ansøgningen, kan du godt sende den ind alligevel. 

Hvis I har svært ved at blive enige om de grundlæggende spørgsmål vedr. forsørgelse og bopæl, kan Familieretshuset hjælpe jer med at nå til enighed. De hjælper også med uenighed omkring børn. Det kan fx handle om, hvor børnene skal bo, hvem der har forældremyndigheden, hvordan samvær med børnene skal foregå og hvordan med børnebidrag. 

Alt det hjælper Familieretshuset med at få styr på.

Familieretshuset hjælper ved skilsmisse med børn

Der er desværre rigtig mange steder, man kan gå skævt af hinanden, når det handler om håndtering af børn i forbindelse med en skilsmisse. 

Der kan være mange store følelser involveret i en skilsmisse og mange gange går det mere ud over børnene, end vi har lyst til. 

Familieretshuset har stor erfaring med at navigere i disse situationer og kan hjælpe med at sætte børnenes behov på dagsordnen, så fokus bliver flyttet fra jeres uenighed eller krise over på barnet. Det kan være en stor lettelse at få hjælp til at fokusere på børnene, når man selv står i følelsesmæssig krise og praktisk kaos.