Sådan opretter man en ægtepagt

De fleste mennesker der skal giftes, er for lykkelige og travle med at planlægge deres bryllup, at de sjældent tænker over hvordan formue skal fordeles ved en eventuel skilsmisse. Det kan også en ubehagelig tanke og noget man slet ikke har lyst til at overveje, midt i sin glæde over at skulle giftes og forventning om at skulle tilbringe resten af livet sammen. Det siges dog, at ca. 50% af alle ægteskaber ender i skilsmisse, så derfor er det en god idé at tage snakken og finde en løsning, selvom det måske er en smule ubehageligt. I denne artikel kan du læse mere om hvordan man opretter en ægtepagt.

Tal om det indbyrdes

Inden I går så vidt, som at få nogen til at hjælpe jer med at udforme en ægtepagt, så er det en god idé at tale om det sammen så I kan få afstemt jeres forventninger. Nogle mennesker vil kun acceptere et ægteskab, hvis der indgås en ægtepagt, mens andre aldrig vil overveje det, af forskellige grunde. Det kan være man har tjent en formue i sit liv inden man mødte sin partner og vil sikre at vedkommende ikke tager det hele i forbindelse med en skilsmisse, eller det kan være at ens idealer gør, at en ægtepagt ikke er en mulighed man vil overveje. Uanset hvad, så bør I sørge for at få talt tingene igennem og tage en beslutning.

Kontakt en advokat

Hvis I har besluttet jer for at indgå en ægtepagt, skal I have fat i en advokat som kan ordne det formelle for jer. Der kan være tale om skilsmisse særeje eller en aftale om at I deler alt, eller også kan det være at I aftaler at ægtepagten kun omhandler bestemte ting, hvilket også er en mulighed. Hvis I ikke helt kan finde ud hvad der vil være smartest for jer, så vil advokaten også kunne være behjælpelig med at rådgive jer i forhold til hvad der vil være det bedste for jer og i jeres specifikke situation.

Glem alt om ægtepagten

Når I har indgået en ægtepagt og den er blevet tinglyst som loven foreskriver, så glem alt om den igen. Nyd jeres bryllup og jeres bryllupsrejse, og begynd at bygge et liv sammen ligesom I har drømt om. Selvom ca. 50% bliver skilt igen, så behøver I ikke at ende i den halvdel, men arbejd i stedet for hårdt, på at blive et af de par der ligger blandt den anden halvdel. Et ægteskab kan overvinde alt, så længe der er vilje til at gå på kompromis, kommunikere med hinanden og arbejde hårdt på at få et ægteskab, der holder livet ud.