Fester er vidunderlige, og de er til for alle

Fester. Det er et vidt begreb, og vi har alle sammen vores egen definition af, hvad en fest er, og hvornår en fest er god. Der er uendeligt mange muligheder for, hvad man kan kalde en fest. Mulighederne går lige fra børnefødselsdagen til brylluppet.

Det fantastiske ved fester er, at de samler os på en fantastisk måde, hvor der er god stemning og latter i luften. Alle er samlet ét sted for at fejre noget helt specielt og samtidig gøre det med et kæmpe smil. Det er jo intet andet end skønt, at vi har en kultur, der tillader os at have fester som en fast del af livet.

Om det er fester med jakkesæt og lang kjole, eller det er fester, hvor hele rummet er fyldt op med balloner og helium, så formår vi at tage derhen med et enkelt mål, nemlig at nyde fejringen og samtidig have det sjovt.

Hvorfor fester vi

Der er mange grunde til at holde en fest eller for den sags skyld deltage i en fest. De unge fester, inden de skal ud i byen, de holder privatfester med høj musik og har en hel befriet stemning. Børnenes fester handler om lege, gensynsglæden ved at se hinanden uden for skolen og selvfølgelig alt det lækre kage og slik.

Men selvom hver fest har en undertone af, at vi selvfølgelig holder festen for at have det sjovt, er det vigtigt, at vi forstår selve fejringen. Ja, vi skal have det sjovt og more os sammen, men vi skal også have i baghovedet, hvorfor vi egentlig fejrer noget. Her snakkes der ikke om, hvorfor vi egentlig fejrer en fødselsdag eller et bryllup, men derimod om glæden ved selve fejringen.

Fejringen er et fantastisk fænomen, der er hos os alle, og vi skal huske at sætte pris på den. Fejringen hører ikke kun til de store begivenheder her i livet. Man kan vælge at fejre, at man skal i byen senere, en lønforhøjelse på jobbet eller noget helt tredje. Fejringen ens egen, som man kan invitere folk med ind i. Fejringen er et fantastisk middel til at samle folk, men samtidig en helt individuel følelse.

Derfor er det vigtigt, at vi kaster os ud i det, hvis vi føler, at der er noget at fejre. Lad os fejre det, som om det var årtiets største begivenhed. Der er ikke en facitliste over, hvad man må, og hvad man ikke må fejre, det handler kun om os. Grib fejringen, og nyd den. Der er ikke andre, som gør det for os.