Har du et lille badeværelse? Sådan gør du det funktionelt

Selvom dit badeværelse måske er knap på kvadratmeter, så er det stadig spild af plads, hvis det blot fungerer som et rum, hvor du kun går i bad og på toilet. Et badeværelse kan nemlig rumme så mange andre funktioner, som er værd at udnytte, hvis du eksempelvis heller ikke har så meget plads i resten af hjemmet. Du kan gøre dit badeværelse til et multifunktionelt rum, der både fungerer som bryggers, wellness-spot og selvfølgelig som et klassisk badeværelse. Det er klart, at du selvfølgelig ikke kan være hverken toilet eller bad foruden, men der er også en række andre ting, du bør overveje at få installeret. Derfor har vi i denne artikel samlet tre ting, du ikke kan undvære, hvis du drømmer om et multifunktionelt badeværelse på få kvadratmeter.

Vaskemaskiner er alfa og omega

Mange er nok vant til, at vaskemaskiner står i bryggerset. Det er selvfølgelig betinget af, at du bor i hus og dermed har et bryggers. Det er desværre bare ikke alle, der har kvadratmeter nok til at have et bryggers. Af den grund kan det være nødvendigt at tænke i andre baner i forhold til sit vasketøj. Grunden til, at vaskemaskiner ofte står i et bryggers, er sandsynligvis, at de fleste har en formodning om, at de ikke er særlig elegante. Sådan er det dog ikke længere, da der i dag findes massevis af flotte og enkle vaskemaskiner, som sagtens kan flettes ind i stilen på et moderne badeværelse. Du kan finde et stort udvalg af vaskemaskiner her, hvor du hurtigt og nemt kan lede efter lige netop den model, der passer bedst ind på dit badeværelse.

Løft opbevaringen fra gulvet

På et lille badeværelse er væghængte skabe uundværlige. De optager ikke plads på gulvet, men de giver dig masser af opbevaringsplads til cremer, sæber, toiletpapir, håndklæder og hvad du ellers må have brug for at få gemt af vejen. Du får samtidig udnyttet den vægplads, som du normalt ikke ville bruge til noget. Når du gemmer alle disse småting af vejen i et skab, gør du også rengøringen meget nemmere for dig selv. Det bliver lettere at holde badeværelset ryddeligt og rent, fordi du har fri adgang til både gulv og alle overflader.

Vælg et væghængt toilet

Ligesom de væghængte skabe er altafgørende for at skabe plads, så er et væghængt toilet lige så genialt på et lille badeværelse. Du får på samme måde frigjort plads under toilettet, men samtidig giver det også rummet et mere let og luftigt udtryk, som sikrer et stilet og minimalistisk udtryk på badeværelset. Den minimalistiske stil er især god til små rum, da der ikke må være for proppet og for farverigt, da det vil få rummet til at syne endnu mindre.