Husk dette når du shopper

Når vi er ude og shoppe, gøre vi det alle på forskellige måder. Nogle af os skriver ned, hvad vi gerne vil have og andre tager fysisk derover og kigger rundt i alt. Det handler om, hvad man føler giver bedst mening hos en selv.

Dine ønsker og dine behov

Når vi shopper handler det om at få opfyldt vores behov og vores ønsker. Det er først vigtigt, at man shopper ens behov og dernæst ens ønsker. Det handler nemlig om at kunne prioritere.

Hvad har du egentlig brug for? Dette spørgsmål kan man stille sig selv i starten af måneden. Har man brug for nye sko, fordi ens gamle er revnet? Eller har man brug for en vinterjakke? Ens behov er det vigtigste først.

Dernæst, hvis man har pengene til det, kan man spørge sig selv, hvad man ønsker. Ønsker man nogle fede høretelefoner eller ønsker man sig måske højtalerkabel til ens højtaler. Hvis man ønsker sig et højtalerkabel og har råd til det, så kan man sagtens købe højtalerkablen med det samme. Desuden kan disse ting også være nødvendigheder. Det hele kommer an på en selv.

Det er dog altid vigtigt at huske på at skelne mellem de to på den måde har man også godt styr på ens økonomi. Man undgår også at få købt mange unødvendige ting, som vi alle har prøvet før.

Kig på dit budget

Når man har godt styr på ens økonomi og budget, så kan man også være mere afslappet. Det er vigtigt, at have råd til ens regninger. Det er dog også vigtigt at man kan forkæle sig selv eller hygge sig med ens nærmeste.

Ved at lave en oversigt over ens budget hver måned nedskrive, så får man også et bedre overblik over alt og kan forberede sig på fx at arbejde mere eller mindre for at købe noget.