Sådan kan du som kvinde få bedre gennemslagskraft i en lederrolle

Som kvinde kan det være en enorm milepæl at opnå en lederrolle i din virksomhed, fordi det som regel er mændene, man ser i de vigtige roller i et firma. Men fordi at det normalt er mændene, der har lederrollerne, kan du som kvinde godt komme til at opleve, at det kan være svært at slå rigtigt igennem i virksomheden, og at det kan være svært at få folk til at lytte efter og tage dig seriøst – og det er selvfølgelig langt fra optimalt, når du egentlig har en vigtig rolle at udfylde.

Hårdt arbejde kan være med til at vise dit værd

Hvis der er en ting, der kan skabe respekt i et arbejdsmiljø, er det hårdt arbejde. Knokler du virkelig for firmaet, og laver du et godt stykke arbejde hver dag, giver det sig selv, at respekten for dig langsomt vil sige. I denne sammenhæng er det altså vigtigt at forstå, at respekt ikke er noget, der bare kommer af sig selv – det skal arbejdes for, og du skal gøre dig fortjent til det. At lægge hårdt arbejde i din stilling og i virksomheden er helt klart noget af det, der vil gøre, at andre får øjnene op for din styrke.

Lær at bruge dit kropssprog til din fordel

En stor del af den kommunikation der foregår mellem os mennesker, er ikke den, der bliver talt. Det er derimod også dit kropssprog, der spiller en stor rolle i forhold til den respekt, som andre folk enten har eller ikke har for dig. Ved at mestre brugen af din krops naturlige sprog, kan du få en meget stærkere udstråling, og kan dermed få meget lettere ved at få folk til at lytte til dig i alvorlige sammenhænge – læse mere her, hvor du bl.a. kan finde et kropssprog kursus.