Sådan skaber du en hyggelig atmosfære i din have

Er du den heldige indehaver af en stor have? Så kender du sikkert til, hvor meget arbejde det kræver at holde haven vedlige. Og efter en lang dag med timevis af havearbejde, findes der ingen bedre følelse end at kunne sætte sig ned og nyde udsigten af en indbydende og hyggelig have. Her får du 3 gode råd til at skabe en hyggelig og afslappende stemning i din have.

Etablér et hyggehjørne, hvor du kan slappe af

Kan du godt lide at læse, bruger du timevis på at strikke, eller vil du bare gerne kunne nyde udsigten af din pæne have med et glas vin i hånden? Så kan du med fordel indrette et hyggehjørne i en afkrog af haven, hvor du kan slappe af.

Til hyggehjørnet får du brug for et havemøbel, og det kan eksempelvis være i form af en havebænk: https://www.vidaxl.dk/g/5044/havebaenke. Du kan købe en hynde til havebænken for at gøre den ekstra komfortabel, og på de kølige sommeraftener kan du tage et tæppe med udenfor.

Få lavet en bålplads

Kan du godt lide at invitere familien hjem til god mad og hygge i haven? En bålplads er noget, der på ingen tid kan skabe en idyllisk, hyggelig og ikke mindst intim stemning i din have. Har du ikke særlig meget plads til rådighed, så er et bålfad et rigtig godt alternativ til bålpladsen. Her kan du lave snobrød og riste skumfiduser med familien, imens du varmer dig på flammerne fra bålet.

Sæt lyskæder og lanterner op rundt omkring i haven

Noget der i den grad kan skabe en hyggelig stemning i din have, det er belysning. For eksempel kan lyskæder og lanterner gøre underværker for din have. Lys i haven sørger også for, at du kan se, hvor du bevæger dig hen, selv når mørket er faldet på.