Undgå upersonlig indretning

indretning

Det kan være svært at finde frem til en indretning af dit hjem, som både er moderne og afspejler din helt egen stil. Der er selvfølgelig ikke noget i vejen med at følge med i trends for indretningen af din bolig, men det kan også blive for meget.

Derfor har vi i denne artikel samlet nogle gode ideer til dig, så dit hjem kommer til at se spændende ud.

Kig efter genbrugsguld

En trend, du helt sikkert har bemærket, er at købe genbrug. Når du køber brugte møbler, nipsting eller kunst til væggen, sparer du penge, samtidig med at du gør noget godt for  miljøet. I stedet for at en stol bruges i et hjem og smides ud bagefter, kan den få et langt liv som genbrugsmøbel.

Derudover får du ret meget forærende, når du vælger at købe genbrug. Du får nemlig nogle ting til dit hjem, som ikke ser ud som alle de andres. På den måde kan du indrette efter de aktuelle trends, mens dit hjem får et helt personligt udtryk.  Det er selvfølgelig ikke alle varer, der er lige gamle i din lokale genbrugsbutik, og tit kan du finde møbler, som stadig sælges fra ny i butikkerne.

Med andre ord er der noget for enhver smag, når det kommer til at købe genbrug, så du skal endelig ikke holde dig tilbage.

Træk i arbejdstøjet

En anden nem måde at tilføje en masse personlighed til dit hjem er ved selv at lave enten et møbel, noget brugskunst eller noget kunst til væggene. På nettet kan du finde masser af hjemmesider med videoer og guides til, hvordan du selv kan bygge forskellige møbler.

Hvis du har hænderne skruet godt på, skal du endelig ikke holde dig tilbage, men ellers er der rigeligt med hjælp at hente på diverse gør-det-selv-blogs. For eksempel er det virkelig nemt at lave en bogreol selv ved at stable nogle gamle trækasser, mælkekasser, eller hvad du nu kan få fingrene i. Af mindre projekter kan du kaste dig ud i at støbe blomstervaser i beton eller friske de hvide frokosttallerkener op med en omgang porcelænsmaling.

Lav din egen kunst

Vil du gerne give dine hvide vægge lidt liv, kan du selv producere noget kunst til væggen. Det er både billigt, og det kan simpelthen ikke blive mere personligt. Uanset om du vil prøve kræfter med akvarel- eller oliemaling, eller du vil tegne med tuscher, kul, eller måske farveblyanter, kan du finde materialer her.

Hvis du har begrænset tiltro til dine kunstneriske evner, kan du gå systematisk til værks. I stedet for at ligge ud med at male et vellignende portræt af din bedste veninde, bør du nok begynde med noget ganske simpelt. Det kan for eksempel være et grafisk mønster – det er super nemt for dig at lave, og det har en stor effekt.

En meget personlig dekoration af væggen kunne også være en collage med billeder fra dine ferier, eller fotografier af din familie, som du særligt godt kan lide. Det kan være en god ide at hænge billederne i et bestemt mønster, så det ikke ser for rodet ud.