Giv dit barn tryghed og nærvær

Du kan give dit barn meget tryghed og nærvær ved at bære det i en fastvikle. Her er baby tæt på dig og er med til at give omsorg og tryghed. Det kan ligeledes give babyen følelsen af at være i livmoderen, hvor det føltes trygt og dejligt, da baby er viklet sammen og holdes fast. Samtidig er det som forældre dejligt at have sit lille barn tæt på sin krop, hvor du bedre kan skabe en god kontakt til barnet, fremfor hvis barnet ligger i en barnevogn. Derfor er det også nemmere at have barnet med rundt.

Mere end bare at være praktisk

Der kan være mange fordele ved at have din baby i fastvikle, og ikke kun fordi at det er praktisk for dig, da du har hænderne frie. En anden fordel er blandt andet også, at der er fysisk kontakt mellem baby og mor eller far, hvilket giver nærvær for begge parter, og det kan samtidig være med til at gøre baby mere afslappet og rolig. Samtidig styrker det din krop, når barnet er i et fastvikle på din krop, og det er ikke nær så hårdt som at bære babyen på armen hele tiden.

Find den rigtige bæresele

Det er vigtigt at du finder en bæresele som passer både til dig og din baby. Her er der nemlig nogle bestemte krav, for at baby sidder rigtigt i fastviklen. Skal du finde den helt rigtige vikle, så læs om fastvikler her. Det er vigtigt at kvaliteten på viklen er god, så baby sidder helt korrekt, samt at den sidder godt på dig som skal bære den. Du kan også finde ud af om du helst vil have baby i en fastvikle på maven eller på ryggen. Begge dele er gode for barnet, og giver stadig dig mulighed for at have hænderne frie.