Skab ro og tryghed i hverdagen omkring dine børn

Der er i dag flere og flere børn, der bliver udredt for en sygdom. Det er ikke noget, der skyldes, at flere børn får en diagnose, men simpelthen at vi er blevet bedre til at finde ud af, hvad der skal til for at hjælpe den enkelte til en bedre dagligdag.

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til børn og unge, der har kognitive vanskeligheder. Her er der nemlig tale om noget, der på alvor kan hæmme i hverdagen og gøre det mere besværligt at få den til at hænge sammen for både hverdag og forældre.

Hjælpemidler der afhjælper kognitive vanskeligheder

Heldigvis er det noget, der i mange tilfælde findes en rigtig god løsning på. Du skal nemlig bare tage et kig online. Det kan for eksempel være inden for på en side som; spekstrumshop.dk. Her er det nemlig muligt for dig at finde en lang række produkter, der kan agere hjælpemidler i din hverdag med børn, der har nogle kognitive vanskeligheder.

Det kan for eksempel være en kugledyne, der hjælper til en bedre nattesøvn, idet kroppen får lettere ved at finde ro gennem trygheden i tyngden, eller det kan være en Time Timer, der hjælper med at visualisere tiden, således det bliver lettere at forholde sig til det, som der skal ske i hverdagen.

Visualisér hverdagen gennem unikke piktogrammer

Har du behov for yderligere visualisering, kan det også være en fordel med en boardmaker, som er et lille stykke software, du kan installere på din computer og lave piktogrammer ud fra. Disse kan du printe ud på papir, og hurtigt har du nemme og hjemmelavede klistermærker.

Med en boardmaker har du mulighed for at gøre brug af over 45.000 unikke symboler til piktogrammer, så du kan skabe det, der passer til dit barns behov.