Vuggestue, børnehave eller skole – sådan bliver dit barn klar til første dag

Det er en stor dag i enhver forældres liv, når ens barn skal afsted til noget for første gang – hvad end det er vuggestuen, børnehaven, skolen eller måske en ny fritidsaktivitet, der lurer rundt om hjørnet. Men det er også en stor dag for barnet, og derfor kan det være rart med en tjekliste for jer begge. Læs med her for at få nogle gode råd til at blive klar til den første dag.

Hav styr på udstyret

Der kan være mange ting, man skal anskaffe sig til sit barn, når det har første dag i en ny institution eller forening. De fleste steder giver besked om, hvad der er nødvendigt for dit barn at medbringe, når det starter. Lav derfor en liste til jer selv ud fra de anbefalinger. På den måde kan I let krydse af listen, når der er styr på en ny ting.

Det kan også være sjovt for dit barn at få lov til at komme med ud og lave indkøbene – eller være med til at vælge på nettet. Hvis du skal handle et nyt sæt tøj og lidt tilbehør, kan du se de bedste tilbud på børnetøj og udstyr her.

Forbered og hjælp barnet på en god måde

Det er vigtigt for dit barn at have en at støtte sig op af, men samtidig skal du også give det en chance for træne selvstændighed og komme godt fra start. Derfor er det en god idé at snakke med barnet om de gode ting – spørg dit barn hvad det glæder sig mest til.

Det kan også være, du gerne vil være der for barnet på første dag og følge det. Det er helt normalt, og de fleste gør det. Sørg for at være i baggrunden, så barnet kan danne indtryk selv.