5 tegn på at du skal have tjekket dit syn

Har du oplevet problemer med dit syn for nyligt? Vi har her samlet 5 tegn på, at det er på tide, at du tager en tur forbi din optiker. Det kan nemlig sagtens være, at du har brug for briller.

1. Vedvarende hovedpine

Vedvarende hovedpine er meget normalt, hvis dit syn er blevet dårligere. Det kan nemlig være tegn på, at du anstrenger dine øjne for meget for at kunne se skarpt. Endnu et symptom er også, at du oplever, at du bliver hurtigere træt, når du har skrevet eller læst i længere tid.

2. Røde øjne

Du kan få røde øjne, hvis du overanstrenger dem, har en infektion eller en blodsprængning, men det kan faktisk også være tegn på, at du har en alvorlig øjensygdom. Det er derfor vigtigt, at du får hjælp af en øjenlæge eller optiker, hvis du oplever dette.

3. Dobbeltsyn

Alle oplever dobbeltsyn engang imellem, men hvis du oplever det og det ikke forsvinder, når du lukker det ene øje, så kan det være begyndende grå stær. Du vil derudover også opleve at din syn generelt føles sløret og at lygterne fra modkørende biler bliver en del mere generende end du er vant til. Grå stær kan dog opereres, så dit syn bliver normalt igen.

4. Genstande bliver uskarpe

Hvis du oplever at ting bliver uskarpe, når du f.eks. fokuserer på en bestemt ting eller på en side i en bog, så kan det være tegn på, at du har brug for briller – eller hvis du allerede har briller, har brug for en ny synstest og nye briller.

5. Læser tættere på eller længere væk end vanligt

Hvis du oplever, at du har behov for at rykke bogen længere væk eller meget tæt på for at kunne se skarpt, kan det være tegn på, at du enten er langsynet eller nærsynet – og det er et klart tegn på, at du har brug for briller.

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, så er det en god idé at tage forbi din optiker til en synstest. Det kan nemlig sagtens være, at du har brug for briller, og det kan faktisk få mange symptomer til at gå væk.