Bliv klogere på graviditetssmerter og lindring af disse

Under en graviditet vil man som kvinde ofte opleve en række gener og komplikationer, der kan komme på forskellige tidspunkter undervejs i forløbet. Disse gener og smerter kan alle have en forbipasserende karakter men kan også være vedvarende og være årsag til, at man er nødsaget til at tage op til flere sygedage fra arbejdet. En graviditet strækker sig over mange måneder, og i disse måneder giver det helt sig selv, at kroppen gennemgår en lang række forandringer, der kan give anledning til fysiske gener. 

Oplever man, at smerterne har en vedvarende karakter og hæmmer én fra at fuldføre sit arbejde og daglige rutiner, så kan det være særligt fordelagtigt at søge en form for behandling, der kan være med til at lindre de graviditetsgener, man måtte opleve og på samme tid være med til at forebygge fremtidige smerter. Således vil man bedre kunne udføre sine daglige rutiner og komme igennem sin graviditet uden hindrende gener. Er du nysgerrig i at vide mere om, hvilke graviditetsgener der er blandt de hyppigste, kan du læse mere i nedenstående skriv. 

Almindelige graviditetsgener 

Det er bestemt ikke unormalt at opleve gener i forbindelse med en graviditet, og der er således en række alment kendte gener forbundet med at være gravid, der i forskellig grad kan komme til udtryk for den enkelte. Der er her tale om følgende graviditetsgener: 

  • Ryg- og lændesmerter
  • Kvalme 
  • Smerter i bækken 
  • Tidlige plukveer 

I løbet af de sidste måneder af en graviditet er det normalt at opleve smerter i ryggen og bækkenet som følge af babyens udvikling og dermed en besværet rotation i overkroppen. Her kan lænden være særligt udsat for smerter, idet det er denne del af kroppen, der styrer langt de fleste rotationer. Den nedsatte bevægelighed kan føre til smerter i hele ryggen. Bækkensmerter er også ganske almindelige idet de kan komme som følge af naturlig vægtøgning samt en smidiggørelse af bækkenet på grund af hormonelle forandringer særligt i den sidste del af graviditeten.

Kvalme er en naturlig gene, der forekommer for mange gravide kvinder, idet graviditetshormonet har en særlig indvirken på kroppen, der for omkring 90% af gravide kvinder resulterer i en fornemmelse af kvalme og trang til opkast. Tidlige plukveer er også blandt de hyppigste gener for gravide. Disse plukveer igangsættes via hormonsystemet, og er en måde hvorpå livmoderen forbereder sig til den fremtidige fødsel.

Forebyggelse og lindring af graviditetssmerter 

Graviditetsgener kan dels behandles og dels forebygges eksempelvis ved osteopatiske behandlinger. Ved sådanne behandlinger vil man nemlig fokusere på, hvilke årsager der kan være forbundet med generne, samt hvorledes disse ved hjælp af øvelser og yderligere behandling kan lindres og forebygges for resten af graviditeten. Mange gange kan generne nemlig afhjælpes ved osteopatisk behandling af kroppen som et hele og efterfølgende forebyggende øvelser og træningsprogrammer, der kan styrke kroppen i den store fysiologisk udvikling, som en graviditet er. 

Osteopatiske behandlinger er i dag tilgængelige på landsplan, og oplever man således gener i forbindelse med ens graviditet, der har en hæmmende og vedvarende karakter, kan det være særligt gavnligt at tage kontakt til sine lokale osteopat for at lindre disse smerter og forebygge fremtidige gener.