Beskyt din lille hund i bilen

bilsele til hund

Små hunde er populære som aldrig før, lige fra chihuahua til bommuldshunde har indtaget de danske hjem og trivedes i bedste velgående.

De er dejligt lette at have med at gøre i hverdagen og er lette at tage med på tur rundt i landet.

Brug en korrekt bilsele

De små hunde ligger ofte på bagsædet på et tæppe og halv snorker under køreturene rundt i landet.

Sker der en situation hvor der skal bremses voldsomt op, vil hunden flyve rundt i bilen, meget ofte vil den ende i forruden og få store skader.

Er det helt slemt kan den ramme menneskerne på forsædet og skede dem også.

Derfor bør I undersøge hvilken type bilseler I kan få til jeres hund.

Både selve selen og stroppen til sikkerhedsseleudløseren bør være i særlig høj og kraftig kvalitet, så den kan modstå voldsomme kræfter under et trafikuheld.

Crash testet hundesele

I Danmark er der gnaske få direkte testede hundeseler på markedet. Man kan købe stropper og seler til transport i alle dyrehandler, men e er i meget ringe kvalitet og kun beregnet til at holde hunde på bagsædet under transporten, bestemt ikke til at holde hunden i live.

I bør derfor se nærmere på de få muligheder for en ægte crash testet hundesele til bilen, der kan modstå de store kræfter, der er på spil under et trafikuheld.

Det sikrer både hunde og jer selv.

Der er to hundeseler på markedet

I Danmark er der pt kun 2 forskellige hundeseler til transport, som er crash testede, de er fra Mærkerne Kurgo og Ezydog.

Der er meget stor prisforskel og når du ser dem, er der ingen tvivl om at Ezydog er ekstra kraftig og beregnet til de lidt større hunde, hvor Kurgo selen passer bedre til små hunde.

Priserne ligger fra omkring 300 til 900 alt efter størrelse.

Det er nu ikke kun prisen som udgør forskellen på de to typer seler. Ezydog har et kraftigt brystskjold, der fordeler kraften fra selerykket og den er lavet i meget kraftige materialer.
Det gør den desværre også meget ubehagelig at have på for de helt små hunde og derfor er Kurgos sele med det mindre kraftige brystparti velegnet til de små hunde.