Få en god skilsmisse

hjælp til skilsmisse

Det lyder måske en smule modstridende, for det fleste vil jo helst undgå at blive skilt i det hele taget. Men hvis du og din engang eneste ene er blevet enige om, at det ikke længere skal være jer to, er der en række ting, I kan gøre, så det hele går så gnidningsfrit som muligt.

I denne korte artikel har vi samlet en liste med nogle få gode råd, der hjælper jer igennem hele processen.

Bed din omgangskreds om hjælp

En skilsmisse er aldrig rar for de involverede og specielt ikke, hvis der er børn involveret. Det første råd er derfor at lade være med at stille en facade op over for dine venner og familiemedlemmer. Fortæl dem, at du har det svært, eller bed dem om at hjælpe dig med praktiske gøremål i hverdagen. Når du går igennem en livskrise, som en skilsmisse er, kan det være svært at overskue selv små opgaver som opvasken, græsslåningen eller de daglige indkøb.

Det kan være svært for dem omkring dig at vide, hvad du har brug for. Derfor skal du ikke være bange for at spørge din veninde, om hun vil komme forbi og lave aftensmad til dig, eller få dine forældre til at passe deres børnebørn en eftermiddag eller weekend.

Hvis en kollega spørger dig, hvordan det går derhjemme, så lad være med automatisk at sige, at det går godt. Har de sidste par dage været ret hårde at komme igennem, så vær ærlig omkring det. På den måde kan dine kolleger bedre tage hensyn til dig, så du får de bedste vilkår for at gøre dit arbejde godt.

Tænk på dine børn først

Uanset om du og din eksmand eller -kone har børn sammen, eller hvor store formuer I har, kan det være en stor hjælp med en advokat. På den måde undgår I unødvendige konflikter, og I kan få svar på jeres spørgsmål med det samme, så små uenigheder ikke vokser ud af proportioner. Med en advokat fra tvc har I bedre muligheder for at være på god fod med hinanden, når skilsmissen går igennem.

Generelt er det selvfølgelig en god idé at forsøge at være så imødekommende og åben, når det kommer til at få skilsmissen gennemført. Lad være med at hænge dig i små detaljer eller insistere på at få et sofasæt, som du let kan købe magen til i nærmeste møbelforhandler. Du skal være forberedt på, at det hele ikke bliver efter dit hoved, men det skal selvfølgelig heller ikke være din eksmand eller -kone, der får alle de pæne møbler med videre.

Hvis I har børn sammen, gælder det virkelig om at sætte egne behov til side, når I aftaler, hvor de skal bo, hvem der betaler for fritidsaktiviteter, hvem der modtager børnepengene og så videre. Der er mange forhold at holde styr på, og derfor kan en advokat være en stor hjælp. Men det vigtigste er, at du forsøger at gøre det bedste for dine børn og ikke kun tænker på dine egne behov. Du har trods alt valgt skilsmissen i samarbejde med din tidligere ægtefælle, og dine børn har ikke haft noget at skulle have sagt.