Kosten er essentielt i et vægttab

Dette indhold er sponsoreret

Mange tror, at motionen kan gøre underværker i forbindelse med et vægttab. Men det er ikke sandt. Uden fokus på den rette kost kommer man altså igen steder. Vi lever i et overflodssamfund, hvilket kan være svært at navigere i. Har du brug for hjælp til at komme i gang med et vægttab, så kan det altså være aktuelt for dig at kontakte en kostvejleder. En kostvejleder kan her hjælpe dig med at sammensætte et kostplan, hvorved du kan opnå dine mål på en hurtig og effektiv måde. En livsstilsændring behøver dog ikke være så hårdnakket, som mange går og tror. Har du en forkærlighed for chokolade, wienerbrød eller cola, så behøver du ikke nødvendigvis gå 100% på kompromis med dig selv. Det kan for mange bare være nødvendigt at skrue ned for disse søde varer. Her vil en kostvejleder sammensætte din kost, så du ligger i kalorieunderskud, men stadig har plads til at leve.

 

Sund mad giver dig, udover et vægttab, ligeledes mere energi og overskud i dagligdagen. Går du rundt og hænger lidt med hovedet og føler dig mere træt end normalt, så kan dette altså sagtens skyldes, at du spiser en forkert kost. Kosten har rigtig meget at sige. Hvis du vil i gang med et vægttab, er en kostændring altså ligeledes essentiel for, at du får motivation til at træne. Et vægttab er kalorieunderskud. Så simpelt. Men hvordan kommer man i kalorieunderskud, hvis man ikke holder øje med, hvor mange kalorier, der kommer ind og ud af systemet. Dette kan en kostvejleder holde styr på for dig. Vi forbrænder hele tiden kalorier – ja selv når vi sover. Vi har dog bare en tendens til at indtage nogle flere, end vi forbrænder. Motion kan godt sørge for, at der kommer nogle kalorier ud af systemet, men kan altså ikke stå alene i et vægttab.  

 

Overflodssamfundet og folkesundheden

Overflodssamfundet har ikke gjort meget godt for folkesundheden. Vi spiser mere og mere og motionere mindre og mindre. Overflodssamfundet er opstået grundet velstand i Vesten. Vi er ikke i stand til at navigere i alle disse muligheder og fristelser. Sundheden er blevet et individuelt valg, og det kan altså være svært at vælge det rigtige. Vi bliver her ligeledes påvirket af medierne, der konstant fortæller os, hvad der er sund og usundt. Men hvilke nyheder bygger på saglig evidens, og hvilke prøver blot at fuppe os til at købe et bestemt produkt?

 

Står du overfor et vægttab, der på mange måder kan virke uoverskueligt grundet et overflod af produkter og de mange forskellige indtryk fra forskellige medier – så kontakt en kostvejleder.