Gør din skilsmisse så nem som mulig

Det er aldrig helt nemt at blive skilt. For det første kan det være svært at sige farvel til et forhold, man har opbygget i lang tid, og for det andet kan det være svært, hvis man har børn. Så både det praktiske, men også det psykiske i en skilsmisse, kan være svært at håndtere. Du kan dog godt gøre din skilsmisse lidt nemmere, og det kan du læse mere om her.

Få hjælp til praksis

Mange voksne bliver skilt, når de har børn. Det gør selvfølgelig processen lidt mere besværlig, da man ikke bare kan forlade hinanden og ikke tænke på det mere. Der er visse ting, man som forældre skal have snakket om og fundet ud af, for at kunne få en skilsmisse til at fungere. Både for børnenes skyld, men også for din og din partners skyld.

Når man skal skilles og har børn, skal man blandt andet tale om forældremyndighed. Hvad er det nu helt præcist det er, og hvordan skal det fungere for jer? Så er der det, man kalder bopælsforælder og samværsforældre. Bopælsforældre er overordnet set der, hvor børnene bor mest eller helt. Så kan du måske regne ud, at man altså har færre rettigheder, hvis man er samværsforældre.

Du kan altid finde hjælp, når det kommer til, hvad man lige skal gøre, når man bliver skilt. Om det er af venner, familie, internettet eller en konsulent. Det kan være svært for mange at overskue de her ting, som man skal have gjort. Derfor er hjælp en fornuftig idé, så alt går så nemt og smertefrit som muligt.

Din og din families mentale helbred

Skilsmisse er uden tvivl noget, der kan have stor betydning for både ens egen, ens partner og ens børns mentale helbred. Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvordan man reagerer på dette, og det kan også komme an på, hvad situationen er. Børnenes alder kan også have en betydning.

Mange børn har det svært med, at deres forældre bliver skilt. Det kan man godt forstå, for så kan man ikke tilbringe tid med mor og far på samme tid og samme måde, som man altid har gjort. Det kan både være svært for de helt små, men også for de ældre, endda de voksne børn. Derfor er det vigtigt at snakke med dine børn om det og finde ud af, om de måske skal have lidt ekstra hjælp til at forstå og acceptere det samtidig med, at de har det godt.

Desuden er dit mentale helbred lige så vigtigt. Det er aldrig nemt at komme ud af et forhold og endnu mindre et ægteskab. Det var jo engang det, man troede ville holde for altid. Derfor skal du uden tvivl også huske at tænke på dig selv. Hvis du har meget svært ved det og føler dig ked af det, forvirret eller andet lignende, er det okay at få hjælp. Det kan være af venner, familie eller en psykolog, hvis du føler for det. Sådan gør man altså skilsmissen lidt nemmere.