Sådan bliver du mere økologisk i hverdagen

Økologi er et af de helt store samtaleemner i dag, og det er ikke uden grund. Med økologi er det nemlig muligt at leve sundere og skåne miljøet, der i dag lider stor overbelast. Læs med her og find konkrete råd til, hvordan du kan få mere økologi ind i din hverdag.

Drop kødet

Det er ingen hemmelighed, at kød er et af de store syndere, når det gælder økologi. Det er dårligt for miljøet at producere, og så er det dyrt. Hvis du ikke er klar til at droppe kødet, kan du dog stadig spise det, og samtidig være økologisk. Du skal blot fokusere på at købe mindre kød – og af god kvalitet. På den måde sparer du også penge sammen, så du får råd til de ofte lidt dyrere økologiske varer.

Basisvarer

Det er bedst at købe sine basisvarer økologiske. Basisvarer er det, du bruger mest – eksempelvis mel, mælk og smør.

Det er også muligt at købe økologisk udstyr og tøj til børn. Du kan for eksempel få en økologisk babynest, så dit barn trygt kan sove i sofaen eller på et bord, mens du ordner huslige gøremål.

Undgå madspild

Madspild er også en af de store fejl, vi begår i Danmark – og faktisk bliver omkring 63 kilo mad smidt ud hvert år pr. dansker! Derfor gør du dig klog i at mindske madspild derhjemme. Nogle tips til at undgå madspil er:

  1. Køb kun det, du skal bruge

  2. Læg madplaner, så alt maden bliver brugt

  3. Frys så meget mad ned som muligt

Spis efter årstiden

Det er økologisk at spise efter årstiderne. Om sommeren er det eksempelvis muligt at købe jordbær og kartofler, der ofte er dyrket lokalt. Det betyder, at man ikke behøver at importere alle varerne – hvilket i sidste ende skåner miljøet.