Sådan vælger du de helt rigtige vine til festen

Er du ikke allerede ekspert indenfor vinverdenen, kan den hurtigt blive rigtig svær og nærmest umulig at navigere rundt i. Derfor kan det for mange også være rigtigt svært at vælge de helt rigtige vine, når der skal være fest. Går du selv ind under den kategori? Så er du dog kommet til det helt rette sted. Lige her får du nemlig en lille vinguide, der forhåbentligt kan hjælpe dig med at vælge de helt rigtige vine i fremtiden. Føler du dig dog allerede klar til at udforske den store vin verden, har du lige her mulighed for at gå på opdagelse i et stort udvalg af lækre vine.

Verdenskendte vine fra Italien

De tre mest populære samt kendte vinlande er Frankrig, Italien og Spanien, som alle har produceret nogle af verdens mest kendte og elskede vine gennem tiden. Der findes dog også en lang række andre lande, der ligeledes producerer nogle lækre vine – disse er blot ikke ligeså kendte. Her er der blandt andet tale om Australien og USA, som vokser indenfor vin verdenen. Når det kommer til at producere allerflest vine, er der dog ingen lande, der slår Italien, som nemlig er verdens mest vinproducerende land. Der findes nærmest ingen steder i Italien, hvor der ikke bliver produceret vin, og landet er endda hjemstavn for nogle af verdens mest kendte og elskede vine – nemlig Barolo, Amarone og Ripasso.

Italien er således også delt op i 20 forskellige vinregioner, og når det kommer til blandt andet druesorter, områder, vintyper osv., er diversiteten utroligt stor. Når der produceres vine i Italien, er der nemlig fokus på kvantitet over kvalitet – dog betyder det naturligvis ikke, at alle vine fra Italien er af dårlig kvalitet. Nogle af de mest kvalitetssikre vine stammer faktisk fra Italien, men sammenligner man blot Italien med Frankrig, er Italiens andel af lavkvalitetsvin blot højere.

400 forskellige druesorter i Italien

Af druesorter tilbyder Italien omtrent 400 forskellige, og dette gælder endda kun dem, som er kendte. Der findes nemlig derudover en lang række andre druesorter, som er lokale og derfor også ukendte. Det er desuden kun de italienske druesorter Prmitivo, Sangiovese og Nebbiolo, der bliver anvendt til vinproduktion verden over. Resten af druesorterne er nemlig lokale vinsorter, hvorfor mange af de kendte vine fra Italien også bliver forbundet med bestemte vinregioner.