Sex on the Beach drink opskrift

Sommer, sol – og Sex on the Beach. Så kort kan det sådan set formuleres. Den ekstremt populære og lækre drink Sex on the Beach hænger uløseligt sammen med sommer og sol. Man fristes næsten til at påstå, at den nærmest smager af strand, sommerferie og ultimativ afslapning.

Men hvordan laver du egentlig denne drink? Læs med her, hvor vi giver dig den ultimative Sex on the Beach-opskrift samt gode tips til, hvordan du perfektionerer din drink.

Ingredienser:

 • 5 cl vodka (eksempelvis Skyy Vodka)
 • 4,5 cl tranebærjuice
 • 4,5 cl friskpresset appelsinjuice (alternativt fra koncentrat)
 • 1,5 cl ferskenlikør
 • 1,5 solbærlikør (eksempelvis Crème de Classis)
 • Eventuelt en skive appelsin.

Fremgangsmåde:

 1. Start med at tage et glas, der passer til formålet, og fylde det op med isterninger. Her kan det anbefales at anvende et højt og smalt cocktailglas, så du lagdelingen af drinken visuelt kommer til sin ret. Isterningerne skal udelukkende fungere som kølende elementer, der nedkøler glasset og efterfølgende holder drinken iskold. Alternativt kan du lægge glasset kortvarigt i fryseren.
 2. Tag en shaker og hæld isterninger ned i sammen med henholdvis vodka, tranebærjuice, friskpresset appelsinjuice, ferskenlikør og solbærlikør. Væsken rystes sammen med isterningerne ved hjælp af hurtig og fast shaking i cirka 5 sekunder.
 3. Hæld isterningerne, som blev anvendt til nedkøling af glasset, ud i vasken og kom nye isterninger ned i det kolde glas.
 4. Fjern hætten eller låget fra din shaker og si væsken ned i glasset.
 5. Server drinken iskold med det samme – eventuelt pyntet med en skive frisk appelsin og en lille festlig papirsparaply.

Denne Sex on the Beach-opskrift er lånt fra Shake-it.dk, og den repræsenterer den version af cocktailen, som vi bedst kan lide den. Der er dog utallige måder, hvorpå man kan lave en Sex on the Beach. Hvis du vil have endnu mere inspiration eller information om, hvordan man kan gå til drinken, kan du eventuelt se med i nedenstående video. Her gennemgås ingredienserne og hele fremgangsmåden, så du kan se, hvordan du kan bære dig ad i praksis.

Sex on the Beach – en (sur)sød sommeroplevelse

Sex on the Beach må om nogen drink gå ind under kategorien “drinksklassikere”. Den er blevet ekstremt populær – ikke mindst grundet dens simple opbygning, billige og let tilgængelige ingredienser, søde og friske smag og hurtige tilbedredning. Den er hurtig at forbedrede og passer perfekt til alle typer af festlige lejligheder – også selvom det ikke er højsommer.

Oprindeligt er Sex on the Beach-opskriften endnu mere simpel, end den udgave vi har præsenteret ovenfor. Faktisk består drinken traditionelt set kun af vodka, tranebærjuice, friskpresset appelsinjuice og ferskelikør – samt is selvfølgelig. Der er altså oprindeligt ikke tilføjet solbærlikør i drinken, hvilket giver mere plads til tranebærjuicens mere bitre smagsnoter. Vi har dog valgt at fremhæve opskriften med tilføjet solbærlikør for at understrege, at man også kan tænke i andre udgaver af opskriften og opjustere sødmen i drinken, hvis man ønsker det.

Kombinationen af fersken- og solbærlikør giver både en anderledes rødlig farve og andre smagsnuancer af frugt. En frisk fortolkning af en klassiker.

Spørgsmålet er altså bare, om du er til den helt søde Sex on the Beach, eller om du gerne vil have de bitre/sure smage frem i drinken.

Sex on the Beach – i store og små mængder

Én af drinkens forcer er, at den nemt kan produceres i store mængder. Den kræver ikke de store tekniske kundskaber, da det grundlæggende handler om at mixe ingredienserne og selvfølgelig afbalancere smagene. Derfor kan Sex on the Beach være yderst anvendelig som sommer-bowle eller -punch til en sommerfest eller et større selskab. Med sin orange-rødlige farve ser den tilmed æstetisk flot og festlig ud i en stor glasdispenser, bowle eller pitcher for den sags skyld. På den måde er drinken en oplagt løsning til en større fest, hvor der skal laves velkomstdrink til alle gæsterne.

Samtidig tager Sex on the Beach-drinken sig selvfølgelig også utrolig godt ud som enkeltstående cocktail på terrasse- eller altanbordet i solen. En vaskeægte sommernydelse til dig og din partner, som også godt kan indtages i rigelige mængder, selvom I kun er to.

Sex on the Beach er en vaskeægte sommerdrink i ordets bogstavelige betydning. Så står du og skal holde en sommerfest, eller søger du bare en frisk og kølig drink til at nyde i sommervarmen på altanen eller terrassen, ja så er Sex on the Beach et rigtig godt bud.

Hvor sexy skal din Sex on the Beach være?

Selvom Sex on the Beach overordnet set er en meget enkel drink, kan man nemt spice den op med få og simple virkemidler – eller rettere garnish. Og på dette område er holdningerne meget delte. På den ene side finder vi dem, der sværger til klassikeren, og som aldrig ville pille ved den oprindelige Sex on the Beach-opskrift. Den skal bare mixes og serveres. På den anden side har dem, der gerne vil eksperimentere lidt med klassikeren og give den “nye klæder” i form af pynt og andet tilbehør.

Spørgsmålet er altså: Hvilken lejr hører du til – er du til garnish eller ikke garnish?

Hvis du gerne vil peppe din Sex on the Beach lidt op, så den skiller sig ud fra mængden, kan du eksempelvis anvende følgende garnish:

 • Skal eller strimler fra citrusfrugter. Her er appelsinen oplagt, da den flugter godt med den søde smag fra appelsinjuicen. Men du kan også vælge at gå mere “syrligt” til værks og vælge lime for at afbalancere syre/sødme-forholdet i drinken. Hvis du anvender citrusskal bør du altid vride skallen godt og grundigt over drinken, inden du forsigtigt lægger den som pynt ovenpå drinken. Dette er med til at frigive citrusfrugtens æteriske olie, der blander sig med væsken og intensiverer aromaerne. Sådan garnish har altså både æstetisk og sansemæssig funktion.
 • Skal din Sex on the Beach være ekstra festlig og farverig, kan du vælge at toppe din drink med en lille, flot papirsparaply, et farvet søgerør eller lignende (funktionelt) pynt. Du kan også toppe den med cocktailbær for at give den et lidt festligt “retro-look”.

De kreative muligheder er mangfoldige, og det er kun (sex)fantasien, der sætter grænser.

Et par farverige fortolkninger af Sex on the Beach

I forlængelse af ovenstående vil vi slutte af med at give dig lidt inspiration til, hvordan du kan nytænke den klassiske Sex on the Beach-opskrift. Her får du et par gode og farverige idéer:

 • Den mexikanske: Her har vi at gøre med en version, der har et mexikansk touch i form af agave-smagen. Drinken er bygget op omkring tequila som basisalkohol i stedet for vodka.
 • Frozen Sex on the Beach: Denne udgave arbejder med konsistensen fremfor smagen. Forskellen fra den klassiske Sex on the Beach er sådan set bare, at du fryser væsken ned til en tilpas lav temperatur, så du kan lave en Frozen “slush-ice”-udgave af drinken. Når du skraber den frosne væske med en ske efterfølgende, kan du få lavet en lækker Sex on the Beach-granita, som du kan komme ned i et magaritaglas. På ægte mexikansk manér.
 • Tutti-frutti: Hvis du gerne vil lave en alternativ frugtfortolkning, kan du anvende ananasjuice i stedet for appelsinjuice.
 • Kokus-udgaven: Du kan også erstatte vodkaen med kokusrom for at give drinken et ekstra eksotisk twist.

Så hvis du ikke er bange for at kaste dig ud i det eksperimentelle køkken, er der altså rig mulighed for at fortolke på den klassiske Sex on the Beach. Vi vil dog gerne afslutningsvis slå et slag for, at du ikke glemmer den oprindelige udgave helt – den holder stadig 100%!

Vi håber, at du med ovenstående gennemgang har fået inspiration til selv at prøve kræfter med Sex on the Beach-opskriften. Hvor sexet du ønsker at gøre den, er helt op til dig selv.

Held og lykke – og skål!